VCA in de beveiliging

Als er één branche bestaat waarbij medewerkers te maken krijgen met risico’s, is het wel in de beveiliging. In veel situaties is het belangrijk om snel en effectief te reageren. Bijvoorbeeld bij bedreigingen, vechtpartijen of ongelukken. De werkplek van medewerkers in de beveiliging verschilt van particuliere huizen tot bedrijfsterreinen en festivals. Hier kunnen de omstandigheden onoverzichtelijk en onveilig zijn. Om toch veilig te kunnen werken en overal op voorbereid te zijn, is VCA certificatie noodzakelijk.

Waarom VCA in de beveiliging?

Als medewerker in de beveiligingsbranche kunt u in gevaarlijke situaties terecht komen. Misschien heeft u dit zelfs al eens meegemaakt? Een VCA training helpt u met een betere voorbereiding. Hierdoor kunt u sneller reageren op gevaarlijke situaties en ongelukken voorkomen. Opdrachtgevers in de beveiliging eisen dan ook steeds vaker dat hun medewerkers een VCA certificaat op zak hebben.
Wij bieden al meer dan tien jaar trainingen aan. U wordt goed voorbereid, zodat u een hoge kans van slagen heeft.

VCA voor beveiligingsmedewerkers
Wij bieden trainingen en certificaten aan voor medewerkers, maar ook voor bedrijven. Haalt u een certificaat op uw eigen naam? Dan is deze tien jaar geldig. U kunt twee soorten certificaten halen. Bent u een medewerker in de beveiliging? Dan kiest u voor VCA-B. Hierbij krijgt u training in de basisveiligheid. Voor leidinggevenden bieden wij de training VCA-VOL. VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

VCA voor beveiligingsbedrijven
Beveiligingsbedrijven kunnen twee soorten certificaten behalen. Welke training u volgt, hangt af van uw bedrijf. Wij bieden trainingen voor beveiligingsbedrijven tot 35 medewerkers die geen hoofdaannemer zijn. De andere training is bedoeld voor bedrijven met 35 of meer medewerkers. Ook als u hoofdaannemer bent is deze training interessant voor u. In deze training besteden we extra aandacht aan veiligheidsstructuren en -systemen. Het is belangrijk dat u deze beveiligingssystemen jaarlijks zelf controleert.

Alle certificaten voor bedrijven zijn drie jaar geldig.

Wat leert u tijdens de training?
Tijdens de VCA training leert u op de meest veilige manier te werken. U kunt denken aan de volgende verbeteringen:

• U voldoet aan de wet- en regelgeving, zoals de Arbowet
• Meer veiligheid van uzelf en van uw collega’s
• Effectiever én veiliger werken op locatie
• Ongevallen en stress voorkomen

Wie volgen de training VCA Beveiliging?
De VCA Beveiliging is voor iedereen die in de beveiliging werkt, zoals particuliere beveiligers, beveiligers van bedrijventerreinen, evenementen, persoonsbeveiligers en andere specialismes binnen uw branche. Wij bieden trainingen voor medewerkers, zzp’ers en eigenaren van beveiligingsbedrijven.

Werkt u in de beveiliging en wilt u uw werk nog veiliger doen? Boek uw VCA training op een locatie bij u in de buurt of neem contact met ons op.