VCA CCV

Ben je beroepschauffeur, dan ben je verplicht om iedere vijf jaar minimaal 35 uur aan CCV nascholing te volgen. Zonder deze nascholing is het niet mogelijk om het chauffeursdiploma te verlengen. Met de Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig.

De klassikale cursussen van VCACursus.nl zijn erkend door het CCV om VCA cursussen met een code 95 vermelding te mogen organiseren. In de praktijk eisen bovendien steeds meer opdrachtgevers het VCA certificaat bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. Hierbij wordt ook van beroepschauffeurs verwacht dat zij over het erkende diploma Basisveiligheid VCA beschikken.

Wanneer je als chauffeur bij VCACursus.nl aan deze cursus deelneemt, dan staat deze deelname gelijk aan 7 uur nascholing voor jouw Code 95. VCACursus.nl verzorgt de aanmelding bij het CCV, waarvoor een toeslag van €17,50 geldt. Voor deze aanmelding is het nodig om jouw BSN-nummer op te geven.

Wil je je aanmelden voor jouw Code 95 registratie? Neem dan contact op met ons op via het e-mailadres info@vcacursus.nl ,telefoonnummer 070-2045102 of gebruik ons aanvraagformulier.