VCA Basis cursus + examen

Als werknemer laat u met een B-VCA diploma zien dat u beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu, oftewel VGM. Het diploma toont aan dat u weet hoe u veilig kunt werken en dat u rekening houdt met uw gezondheid en die van uw collega’s en het milieu.

Voor wie is de cursus VCA Basis?

De cursus B-VCA is voor werknemers die op hun werk te maken hebben met mogelijk gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld voor medewerkers in de bouw, hoveniers, schoonmakers of beveiligers. Ook als u in een andere branche werkzaam bent, is het mogelijk dat u over een VCA-diploma moet beschikken. Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat u veilig werkt. Bij veel grote bedrijven(terreinen) komt u het terrein niet eens meer op zonder een VCA diploma.

Geeft u leiding aan werknemers op een locatie waar VCA verplicht is? Dan dient u in het bezit te zijn van het VCA-VOL diploma. Lees hier meer informatie over de VCA-VOL cursus. Dit geldt ook voor zzp’ers en medewerkers van uitzendbureaus.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de cursusdag leert u meer over de (Europese) wet- en regelgeving. Verder leert u gevaren te herkennen, ongelukken te voorkomen en het gebruik van verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen.
U leert de theorie van een ervaren vakdocent. Ook gaat u aan de slag met een oefenexamen. Samen met de groep bereidt u zich voor op het examen B-VCA. Het diploma is 10 jaar geldig.

Cursusprogramma

Het programma is als volgt:

08.30 – 12.00 uur Cursus ochtenddeel
12.00 – 12.30 uur Lunch
12.30 – 16.00 uur Cursus middagdeel
16.30 – 17.30 uur VCA examen door examenbureau

Reserveer uw examen- en cursusdag

Wij geven cursussen door heel Nederland. Kies hieronder de locatie waar u graag de cursus en het examen wilt doen. Reserveer een datum en schrijf u direct in voor de VCA Basis cursus en het examen.

€234 excl BTW