VCA Vol cursus + examen (1 dag)

Bent u werkgever of operationeel leidinggevende? Dan laat u met een VOL-VCA diploma zien dat u beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu (ofwel VGM) en dat u rekening houdt met de veiligheid van uw werknemers. VOL staat hier voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het VOL-VCA diploma is 10 jaar geldig.

Geeft u leiding op bouwplaatsen of in een risicovolle omgeving, dan moet u steeds vaker beschikken over een VOL-VCA diploma. Bij veel grote bedrijven(terreinen) komt u het terrein niet eens meer op zonder een VCA diploma. Ook voor zzp’ers is het VCA-VOL diploma van toepassing.

Wat leert u tijdens de VCA-VOL cursus?

Tijdens de VCA-VOL cursus leert u onder andere over actuele wet- en regelgeving, VCA certificering, hoe u ongevallen voorkomt en de organisatie van toolbox-overleggen. Toolbox-overleggen zijn informele overleggen waarin u kennis over veiligheid afstemt met al het personeel; van directieleden tot medewerkers op de werkvloer.

Wat kunt u verwachten van de cursus?

De ééndaagse VCA-VOL cursus vereist zelfstudie vooraf. U ontvangt daarvoor onze e-learning, zodat u zich thuis alvast voorbereidt. Op deze manier besteden we de lesdag efficiënt aan de lesstof en heeft u ruimte om vragen te stellen. Ook kunt u alvast een proefexamen maken in voorbereiding op het echte examen.
Het programma van de cursus ziet er als volgt uit:

08.30 – 12.00 uur Cursus ochtenddeel
12.00 – 12.30 uur Lunch
12.30 – 16.00 uur Cursus middagdeel
16.30 – 18.15 uur VCA examen door examenbureau

Kies uw cursus- en examendatum

Kies hieronder een locatie bij u in de buurt. U ziet direct in de agenda wanneer de eerstvolgende cursusdag en examinering plaatsvindt. Na het inschrijven ontvangt u van ons per mail de inlogcodes voor de e-learning.

€234 excl BTW