VCA proefexamen

Doe je binnenkort VCA examen? Met de VCA proefexamens van VCACursus.nl kun je je zo goed mogelijk voorbereiden op je examen Basis VCA, VOL-VCA of VIL-VCU. Onze proefexamens sluiten aan op de nieuwste VCA eind- en toetstermen (uit november 2018).

De VCA proefexamens van VCACursus.nl bestaan net als het echte VCA examen uit verschillende soorten vragen. Daarmee wordt niet alleen gecheckt of je voldoende weet over veilig werken, maar ook of je die kennis kunt toepassen in je dagelijks werk. Alle proefexamens VCA bestaan uit evenveel vragen als de echte examens. Ook de tijd die je krijgt om die vragen te beantwoorden is even lang als bij het officiële examen.

VCA proefexamen 100% gratis oefenen

Je kunt zo vaak als je wilt gratis oefenen met onze VCA proefexamens. Als je klaar bent met een examen zie je meteen alle antwoorden en weet je of je geslaagd zou zijn. Om een proefexamen te maken hoef je geen account aan te maken of (adres)gegevens in te vullen. De proefexamens werken op pc, laptop of mobiele telefoon, dus je kunt waar en wanneer je wilt oefenen.

Je hebt de keuze uit drie verschillende VCA proefexamens. Klik op het examen waarmee je wilt oefenen en ga gelijk van start!

Proefexamen Basis VCA

Het Basis-VCA (of B-VCA) heeft 40 vragen die je binnen 60 minuten moet beantwoorden.

In totaal kun je daarvoor 4000 punten scoren. Je slaagt als je minimaal 64,5%, dus 2580 punten, scoort. Start hieronder het Basis-VCA proefexamen!

Proefexamen Basis VCA

 

Proefexamen VOL VCA

Het VOL-VCA proefexamen bestaat uit 70 vragen die je moet beantwoorden binnen 75 minuten.

Als je minimaal 4515 van de 7000 punten (dus 64,5%) scoort ben je geslaagd. Klik hieronder om meteen met het proefexamen te starten!

Proefexamen VCA-VOL

 

Proefexamen VIL-VCU

Het VIL-VCU proefexamen telt in totaal 70 vragen waarvoor je in totaal 75 minuten de tijd hebt.

Je kunt maximaal 7000 punten halen en je bent geslaagd met een score van 64,5%, dus 4515 punten. Start het proefexamen hieronder!

Proefexamen VIL-VCU

 

Voorbereiden met een VCA cursus?

Heb je een proefexamen gemaakt en wil je toch liever een VCA cursus volgen om je voor te bereiden op het VCA examen? Dat kan natuurlijk! VCACursus.nl is de grootste VCA cursusaanbieder van het land. Je kunt bij ons klassikale cursussen (met of zonder examen) volgen, maar ook kiezen voor e-learnings en losse cursusboeken. Onze VCA cursussen zijn ook beschikbaar in andere talen.

VCA examen

VCACursus.nl heeft verspreid door Nederland tientallen examenlocaties. Natuurlijk wordt het VCA examen bij VCACursus.nl afgenomen door een exameninstelling die is erkend door de SSVV. Als je geslaagd bent voor het VCA examen krijg je een VCA certificaat en het bekende VCA pasje. Dat is niet groter dan een bankpas en kun je dus gemakkelijk in je portemonnee stoppen. Je kunt bij VCACursus.nl ook examen doen in een andere taal of kiezen voor een voorleesexamen. Daarvoor geldt wel een ander tarief. Informeer naar de mogelijkheden!

Nieuwe VCA examens

Sinds 1 september 2017 zijn de VCA examens veranderd. Dus als je al eens VCA examen hebt gedaan vóór die datum, dan is het goed om te weten dat het examen niet meer alleen uit meerkeuzevragen bestaat, maar uit verschillende soorten vragen. Daarover lees je hieronder meer. Ook wordt niet alleen gekeken of je voldoende weet over veilig en gezond werken, maar óók of je die kennis kunt toepassen in de praktijk. Het nieuwe examen is behoorlijk anders dan het oude examen. Het is dus verstandig om te oefenen met een VCA proefexamen.