VIL-VCU Oefenexamen

VIL-VCU oefenexamen volgens nieuwste richtlijnen

VCACursus.nl maakte een VIL-VCU proefexamen volgens de nieuwste VCA richtlijnen (de eind- en toetstermen van november 2018). Het oefenexamen VIL-VCU bestaat net als het echte examen uit 70 vragen waarvoor je 75 minuten de tijd hebt. Het VIL-VCU proefexamen bestaat uit meerkeuzevragen, vragen die gedeeltelijk correct kunnen zijn (en bijvoorbeeld een half of een kwart punt opleveren) en vragen waarbij meerdere antwoorden mogelijk.

Hieronder vindt je een overzicht van de verschillende vraagsoorten:

  • Meervoudig antwoord-vraag: Kies de juiste antwoorden uit een rijtje van vier tot zes antwoordmogelijkheden. Dat kan één antwoord zijn, maar er kunnen ook meerdere opties correct zijn. Een goed antwoord levert punten op, een fout antwoord kost punten (de minimale score is nul, een negatieve score is niet mogelijk).
  • Matchingvraag: Match de juiste begrippen met hun betekenis.
  • Matrixvraag: Geef aan of de stellingen in de matrix waar zijn of niet. Goede antwoorden leveren punten op, maar er worden géén punten afgetrokken voor foute antwoorden.
  • Vragen met afbeelding: Er wordt een situatie weergeven op een afbeelding en hierover worden vragen gesteld.

Antwoorden en uitslag direct na afloop

Om je een goed beeld te geven van of je de examenstof voldoende beheerst, maakt VCACursus.nl bij het VIL-VCU proefexamen gebruik van dezelfde beoordelingscriteria als bij het officiële examen. Je bent dus geslaagd als je tenminste 64,5% van het maximaal aantal punten heb gescoord. Je krijgt de uitslag van het proefexamen én de antwoorden op de vragen direct na afloop. Zo weet je direct of je misschien nóg een proefexamen moet maken of dat het wel goed zit met je kennis.

VIL-VCU examen

Doe je VIL-VCU examen bij VCACursus.nl, dan kun je altijd op examen bij jou in de buurt. We hebben namelijk tientallen examenlocaties door heel Nederland. We maken altijd gebruik van SSVV-erkende exameninstellingen. Onze examens zijn, tegen meerprijs, ook beschikbaar in verschillende talen en als voorleesexamen. Als je slaagt voor het examen krijg je het VIL-VCU certificaat en het VCA pasje. Kijk hier voor meer informatie over de VCA examens.

Nog meer oefenen met VIL-VCU proefexamens?

Als je nog niet uitgeoefend bent kun je op www.vcaproefexamens.nl verschillende VIL-VCU proefexamens maken.

Toch een VIL-VCU cursus volgen?

Met een VIL-VCU cursus kun je je nóg beter voorbereiden op het VIL-VCU examen. De VIL-VCU cursus van VCACursus overlapt gedeeltelijk de VOL-VCA cursus, maar bevat specifieke onderdelen die van belang zijn voor de uitzendbranche.