VCA-VOL Oefenexamen

Geen login nodig en 100% gratis!

Doe je binnenkort VOL-VCA examen? Je kunt je hierop voorbereiden met de VOL-VCA proefexamens van VCACursus.nl. Dat is 100% gratis en je hoeft er geen account voor aan te maken of je naam of (mail)adres voor in te vullen. Onze proefexamens werken op pc, laptop en mobiele telefoon, dus je kunt VOL-VCA proefexamens oefenen waar, wanneer en hoe vaak je wilt.

VOL-VCA proefexamen volgens nieuwste richtlijnen

Net als het echte VOL-VCA examen heeft ook het VOL-VCA oefenexamen van VCACursus.nl 70 vragen die je binnen 75 minuten moet beantwoorden. De vragen zijn gemaakt volgens de nieuwste VCA toets- en eindtermen (uit november 2018) en bestaan dus uit meerkeuzevragen, vragen waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn en vragen die gedeeltelijk goed zijn en dus bijvoorbeeld ook halve of kwart punten opleveren.

Welke vragen er in het examen zitten zie je hieronder:

  • Meervoudig antwoord-vraag: Kies uit vier tot zes antwoordopties de goede antwoorden. Er kan één antwoord goed zijn, maar er kunnen ook meerdere juiste antwoorden zijn. Elk goed antwoord levert punten op, maar er worden punten afgetrokken als een antwoord fout is (tot minimaal nul punten, je kunt dus niet negatief scoren).
  • Matchingvraag: Koppel de juiste begrippen en hun betekenis aan elkaar.
  • Matrixvraag: Geef van een aantal beweringen aan of ze waar of niet waar zijn. Een goed antwoord levert punten op. Er worden géén punten afgetrokken voor foute antwoorden.
  • Vragen met afbeelding: Beantwoord de vragen over de situatie op het plaatje.

Na afloop direct resultaat

Net als bij het echte VCA-VOL examen ben je geslaagd als je tenminste 64,5% hebt gescoord van het totale aantal punten. Of dat gelukt is zie je direct na het proefexamen. Je krijgt dan ook een overzicht van alle antwoorden, waardoor je meteen weet of je de VCA-VOL cursusstof voldoende beheerst of dat je misschien nóg een proefexamen moet maken.

VOL-VCA examen

VCACursus.nl heeft tientallen examenlocaties in Nederland, dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Onze examens worden altijd afgenomen door exameninstelling die is goedgekeurd door de SSVV. Als je slaagt voor het VOL-VCA examen, dan krijg je het VOL-VCA certificaat en het bekende veiligheidspasje. Je kunt bij ons ook een anderstalig of voorleesexamen volgen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gerekend. Informeer naar de mogelijkheden, of kijk hier voor meer informatie over de VCA examens.

Meer VOL-VCA proefexamens oefenen?

Op www.vcaproefexamens.nl kun je oefenen met verschillende VOL-VCA proefexamens.

VOL-VCA cursus

Als je je nog beter wilt voorbereiden op het VOL-VCA examen kun je kiezen voor een VOL-VCA cursus van VCACursus.nl. We hebben klassikale cursussen (met of zonder examen), e-learnings en cursusboeken. Onze VOL-VCA cursussen zijn ook beschikbaar in andere talen.