Basis VCA Oefenexamen

Zo vaak je wilt gratis VCA proefexamen

Doe je binnenkort Basis-VCA examen? Dan is het B-VCA proefexamen van VCACursus.nl een perfecte voorbereiding. Dit Basis-VCA oefenexamen is 100% gratis! Je kunt er zo vaak als je wilt mee oefenen en je hoeft er geen account voor aan te maken en of mailadres of andere gegevens voor in te vullen. Je kunt op pc, laptop en mobiele telefoon deze VCA oefenexamens maken.

Volgens de nieuwste richtlijnen

Net als het echte Basis-VCA examen bestaat het oefenexamen van VCACursus.nl uit 40 vragen. Die zijn gemaakt volgens de nieuwste VCA richtlijnen (de toets- en eindtermen van november 2018). Het proefexamen bestaat uit verschillende soorten vragen, bijvoorbeeld meerkeuzevragen, vragen waarbij je verschillende antwoorden moet combineren en vragen waarbij meerdere antwoorden mogelijk zijn. Vragen kunnen ook gedeeltelijk goed zijn en dus bijvoorbeeld een half of een kwart punt opleveren.

Dit soort vragen kun je verwachten:

  • Meervoudig antwoord-vraag: Hierbij moet je het juiste antwoord kiezen uit vier tot zes antwoordopties. Er kan één antwoord goed zijn, maar ook meerdere. Voor een juist antwoord krijg je punten, voor een fout antwoord worden punten afgetrokken. Dat laatste tot een minimum van nul punten, dus je kunt nooit negatief scoren.
  • Matchingvraag: Hierbij moet je de juiste begrippen en hun betekenis aan elkaar koppelen.
  • Matrixvraag: Geef van een aantal beweringen aan of ze waar of niet waar zijn. Elk goed antwoord levert je punten op. Voor foute antwoorden worden géén punten afgetrokken.
  • Vraag met afbeelding: Je moet een vraag beantwoorden over de situatie op het plaatje.

Check meteen alle antwoorden

Je hebt net als bij het echte examen 60 minuten de tijd om het Basis VCA proefexamen te maken. Je bent geslaagd als je minimaal 64,5% van het totale aantal punten scoort. Als je klaar bent met het proefexamen kun je gelijk alle antwoorden en het eindresultaat bekijken. Zo zie je meteen of je de examenstof kent of dat je nog meer moet oefenen.

VCA examen

VCACursus.nl heeft overal in Nederland examenlocaties. Ook bij jou in de buurt! De examens worden afgenomen door exameninstelling die is goedgekeurd door de SSVV. Als je slaagt voor het Basis-VCA examen, dan krijg je een VCA certificaat en het VCA veiligheidspasje (niet groter dan je bankpas, dus gemakkelijk mee te nemen). Je kunt er bij VCACursus.nl ook voor kiezen om examen te doen in een andere taal of als voorleesexamen. Daarvoor geldt een meerprijs. We vertellen je er graag meer over, kijk hier voor meer informatie over de VCA examens.

Check vcaproefexamens.nl voor meer proefexamens

Wilt je graag meer VCA oefenexamens maken? Check dan www.vcaproefexamens.nl.

Liever een Basis-VCA cursus?

Wil je na het maken van een Basis VCA proefexamen toch liever een VCA cursus volgen? Bij VCACursus.nl hebben we een breed aanbod Basis-VCA cursussen. Klassikale cursussen inclusief examen, maar ook e-learnings en losse cursusboeken. Ook onze Basis-VCA cursussen zijn er in andere talen.