VCA in de schoonmaak en industriële reiniging

Een schone omgeving heeft een positieve invloed op het dagelijkse leven. Zowel thuis als op het werk. Er zijn in Nederland veel kleine, particuliere schoonmaakbedrijven, maar ook grote, gespecialiseerde ondernemingen. Vooral in deze grotere schoonmaakbedrijven werkt u vaak met gevaarlijke schoonmaakmiddelen of apparatuur. Soms werkt u op gevaarlijkere locaties. Denkt u bijvoorbeeld aan glasbewassing op grote hoogte of het schoonmaken van locaties met industrieel vuil. De veiligheidseisen voor schoonmaakbedrijven zijn daarom hoog. VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Checklist Aannemers (VCA) certificering is daarom steeds vaker verplicht voor medewerkers in de schoonmaak.

Veiliger werken in de schoonmaak
Heeft u zelf wel eens een onveilige situatie meegemaakt tijdens uw werk? U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met gevaarlijke stoffen. Deze stoffen kunnen verstikkend, giftig, brandbaar, explosief of kankerverwekkend zijn. Daarom is een VCA certificatie in veel schoonmaakbedrijven verplicht.

Bij ons kunt u uw VCA training volgen. Wij bieden al meer dan tien jaar trainingen aan. Dankzij de goede begeleiding heeft u een goede kans om in één keer te slagen voor uw certificaat. We gaan in op de meest actuele gevaren en risico’s waarmee u te maken kunt krijgen binnen de schoonmaak of industriële reiniging, zoals:

• Veilig werken in een industriële omgeving
• Veilig werken met industriële machines
• Opruimwerkzaamheden in de bouw
• Veilig werken op straat

Daarnaast staan we stil bij de volgende taken waar u mee te maken krijgt als medewerker in de schoonmaak of industriële reiniging:

• Tanks en leidingen reinigen
• Reiniging met behulp van een hogedrukspuit en drukvacuüm (putten, silo’s, riolen, etc.)
• Krachtreiniging met behulp van droogijsstralen
• Gevelreiniging en impregneren
• Containers schoonmaken
• Fabrieken reinigen die tijdelijk buiten gebruik zijn voor inspectie, keuring of onderhoud
• Transport van zand, grind, zout of stenen
• Afvoer van gevaarlijke stoffen, chemicaliën en ander afval

VCA Certificaat schoonmaak en industriële reiniging

Uw branche is één van de snelst groeiende branches van deze tijd. De schoonmaak- en industriële reinigingsbranche staat in de top 5 van grootste bedrijfstakken van Nederland. Steeds meer bedrijven schakelen een schoonmaakbedrijf in. Hierdoor staat veiliger werken voor u en uw collega’s meer en meer op nummer één. Een VCA certificaat is hierbij noodzakelijk.

Iedereen die in de schoonmaak werkt, kan onze training volgen. Onze training is interessant voor schoonmakers in kantoren, ziekenhuizen of openbaar vervoer, glazenwassers en schoonmakers die gevelonderhoud verzorgen. Daarnaast zijn wij er ook voor specialisten. VCA certificering is noodzakelijk als u werkt met chemische stoffen, vervuilende stoffen of wanneer u de reiniging na calamiteiten verzorgt. Ook op bijzondere locaties zoals waterzuiveringsinstallaties, in de bouw of in de levensmiddelenindustrie is het belangrijk dat u hier veilig kunt werken. Na de VCA training weet u hoe u zo veilig mogelijk werkt volgens vaste richtlijnen.

Wilt u uw werk in de schoonmaak of industriële reinigingsbranche veiliger doen? Wilt u de kans op ongelukken voorkomen? Boek direct een VCA training bij u in de buurt of neem contact met ons op.