VCA Groenvoorziening

Of u nu in de bosbouw, als hovenier of als stratenmaker werkt: als medewerker in de groenvoorziening kunt u in gevaarlijke situaties terecht komen. Dit kan gebeuren door machines, stoffen en materialen waarmee u werkt. Ook bepaalde werkzaamheden die u uitvoert, kunnen risicovol zijn. Uw opdrachtgevers in de groenvoorziening vinden veiligheid daarom erg belangrijk. Speciaal voor medewerkers en bedrijven in de sector groenvoorziening bieden wij de VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers Groen.

Veiliger werken in de groenvoorziening
Passie, vakkennis en liefde voor groen. Deze begrippen horen we vaak van mensen die werken in de groenvoorziening. Maar daar blijft het niet bij. Kennis over veiligheid, gezondheid en milieu zijn de laatste tijd steeds belangrijker. De ontwikkelingen gaan snel. U krijgt te maken met nieuwe gereedschappen, machines die steeds sneller werken en chemische bestrijdingsmiddelen die verder worden ontwikkeld. Zo kan een foutje met chemische bestrijdingsmiddelen zeer schadelijk zijn voor het milieu.

De risico’s binnen uw vakgebied worden groter. Daarom eisen grote opdrachtgevers in de groenvoorziening nu vaker een VCA Groen certificaat voor bedrijven. Vooral vaste werknemers hebben vaak een VCA Groen certificaat nodig. Wij bieden daarom al meer dan tien jaar trainingen, zodat u een hoge kans van slagen heeft. Kies daarom voor een training om een VCA Groen certificaat te halen.

Wat leert u bij de trainingen?
VCA Groen is bedoeld voor medewerkers in de groenvoorziening. Hier gaan we in op de meest actuele gevaren en risico’s waarmee u te maken kunt krijgen. Denkt u bijvoorbeeld aan het werken met gevaarlijke stoffen en bestrijdingsmiddelen. Of de regels rondom voertuigen en aanhangwagens. Maar ook hoe u veilig omgaat met handgereedschap en machines zoals grasmaaiers en houtversnipperaars. Verder gaan we in op uw eigen veiligheid als u op hoogte werkt, zoals op steigers of hoogwerkers. Tot slot is er ook aandacht voor veelvoorkomende bedrijfsongevallen en beroepsziekten. Zo weet u hoe u witte vingers, struikelen en uitglijden kunt voorkomen.

Tijdens deze VCA training leert u om op de meest veilige manier te werken. U leert gevaren en risico’s te herkennen en in onverwachte situaties op de juiste manier te reageren. Na de VCA training kunt u actief bijdragen aan een veilige en gezonde werkomgeving.

U kunt dan veilig werken met:
• Gevaarlijke stoffen
• Machines en gereedschappen
• Steigers, hoogwerkers, trappen
• Persoonlijke beschermingsmiddelen

Daarnaast kent u de actuele voorschriften en regels in de groenvoorziening. De regels, zoals de Arbowet, past u toe op uw eigen werkomgeving.

Voor wie is VCA Groen?

VCA Groen is geschikt voor iedereen die werkt in de groenvoorziening, zoals hoveniers, medewerkers in de plantsoendienst, bos- en natuurbeheerders, tuinbouwers, stratenmakers en medewerkers uit de sociale werkvoorziening.

Werkt u in de groenvoorziening? Wilt u veiliger werken en ongelukken voorkomen? Vraag dan vandaag nog uw VCA Groen training aan.