VCA VOL cursus + examen

Ben je werkgever of operationeel leidinggevende dan laat je met een VOL-VCA diploma zien dat je beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu (ofwel VGM) en dat je rekening houdt met de veiligheid van jouw werknemers. VOL staat hier voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.

Geef je leiding op bouwplaatsen of in een risicovolle omgeving, dan moet je steeds vaker beschikken over het VOL-VCA diploma. Bij veel grote bedrijven(terreinen) kom je het terrein niet eens meer op zonder een VCA diploma. Met het VCA VOL diploma weet je hoe er veilig gewerkt moet worden, zodat ongelukken worden voorkomen.

Tijdens de VCA VOL cursus leer je o.a. over de actuele (Europese) wet- en regelgeving, de VCA certificering, het herkennen van onveilige situaties, het treffen van maatregelen om ongelukken te voorkomen, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolboxvergaderingen.

Het VOL-VCA diploma is 10 jaar geldig. Wanneer je beschikt over een diploma of attest uit Duitsland of Belgie met een VCA- of SSC woord- of beeldmerk wordt dit als gelijkwaardig geaccepteerd. Iemand met een MVK- of HVK-diploma is vrijgesteld van VCA VOL op voorwaarde dat hij of zij actief is in het vak.

Het programma van de VCA VOL cursus is als volgt:

08.30 – 12.30 uur Cursus ochtenddeel
12.30 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 16.00 uur Cursus middagdeel
16.30 – 17.45 uur Examen door examenbureau

Ben je werknemer op een locatie waar VCA verplicht is dan is de Basis VCA cursus voor u geschikt.

 

Vanaf 234.-