VCA Basis cursus + examen

Als werknemer laat je met een B-VCA diploma zien dat je beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu, oftewel VGM. Het diploma toont aan dat je weet hoe je veilig moet werken en dat je rekening houdt met je eigen gezondheid en die van jouw collega’s en het milieu.

Inschrijven

Voor wie is de cursus VCA Basis?

De Basis VCA cursus is voor werknemers die op hun werk te maken hebben met mogelijk gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld voor medewerkers in de bouw, hoveniers, schoonmakers of beveiligers. Ook als je in een andere branche werkzaam bent, is het mogelijk dat je over een VCA-diploma moet beschikken. Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat je veilig werkt. Bij veel grote bedrijven(terreinen) kom je het terrein niet eens meer op zonder een VCA diploma.

Geef je leiding aan werknemers op een locatie waar VCA verplicht is? Dan dien je in het bezit te zijn van het VCA-VOL diploma. Lees hier meer informatie over de VCA-VOL cursus. Dit geldt ook voor zzp’ers en medewerkers van uitzendbureaus.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de cursusdag leer je meer over de (Europese) wet- en regelgeving. Verder leert je gevaren te herkennen, ongelukken te voorkomen en het gebruik van verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen.
Je leert de theorie van een ervaren vakdocent. Ook ga je aan de slag met een oefenexamen. Samen met de groep bereidt je jezelf voor op het examen B-VCA. Het diploma is 10 jaar geldig.

Cursusprogramma

Het programma is als volgt:

08.30 – 12.00    Cursus ochtenddeel
12.00 – 12.30    Lunch
12.30 – 16.00    Cursus middagdeel
16.30 – 17.30     VCA examen door examenbureau

Reserveer uw examen- en cursusdag

Wij geven cursussen door heel Nederland. Kies hieronder de locatie waar je graag de cursus en het examen wilt doen. Reserveer een datum en schrijf je direct in voor de VCA Basis cursus en het examen.

Vanaf 234.-