Mededeling: De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCACursus.
Het laatste nieuws hierover vindt u hier!

Aangescherpte maatregelen vanwege coronavirus

De uitbraak van het coronavirus raakt ook de dienstverlening van VCACursus.nl. Hieronder vindt je een overzicht van de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden:

Gaan de cursussen en examens door?
Jazeker, de cursussen en examens gaan door. Je kunt jouw cursus en/ of examen boeken via de cursuskalender.

Bieden jullie weer cursussen en examens aan door het hele land?
We proberen zoveel mogelijk locaties in te zetten. Omdat we afhankelijk zijn van regelgeving per veiligheidsregio en van de mogelijkheden die de locaties aanbieden, kan het zijn dat een aantal locaties pas later weer opgestart kunnen worden.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de cursussen veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen?
We volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Zo zitten de cursisten en docenten altijd op 1,5 meter van elkaar en worden cursuslokalen en -materialen gedeinfecteerd. Ook wordt gewerkt volgens het coronaprotocol van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Een cursist of examenkandiaat is verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de cursus- of examenlocatie. Het mondkapje wordt gedragen totdat een kandidaat op zijn cursus- of examenplaats zit. Het mondkapje dient kort afgezet te worden om een correcte identiteitscontrole uit te voeren. Tijdens  de cursus of het examen mag het mondkapje afgezet worden. Wanneer de cursus of het examen is afgelopen, dient de kandidaat het mondkapje weer op te zetten, totdat hij buiten is. Tijdens de cursusdag dient het mondkapje tijdens de beweegmomenten gedragen te worden.

Wat doe ik als ik me vóór de cursus niet lekker voel?
Met gezondheidsklachten kan je niet naar de cursus komen. Wij werken met een omboekgarantie, dat betekent dat je jouw deelname tot 24 uur voor de cursus zonder kosten kunt verzetten.

Is het mogelijk om online examen te doen?
Nee, het is niet mogelijk om een online examen te doen.

Gaan de geboekte cursussen en examens door?
De geboekte cursussen en examens gaan door, mits de overheidsmaatregelen dat toelaten. Mochten er wijzigingen zijn in jouw geboekte cursus of examen dan nemen wij zelf contact met je op.

Is het mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning?
Het is zeker mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning. Je ontvangt geen restitutie voor het prijsverschil.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 070 204 5102 of via het e-mailadres info@vcacursus.nl