Mededeling: De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus raken ook de dienstverlening van VCACursus.
Het laatste nieuws hierover vindt u hier!

Meest gestelde vragen rondom maatregelen tegen het coronavirus

Laatste update: 21 april 2021

De uitbraak van het coronavirus raakt ook de dienstverlening van VCACursus.nl. Hieronder vindt je een overzicht van de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden:

Gaan de cursussen en examens door?
De meeste klassikale cursussen tot 3 mei 2021 zijn in verband met de ingestelde lockdown uitgesteld. Op enkele cursuslocaties gaan klassikale cursussen wel door. In de cursuskalender vindt u de cursussen die wel doorgaan. Alle geboekte cursussen en examen met een datum ná 3 mei 2021 gaan in principe door, mits de overheidsmaatregelen dat toelaten. Mochten er wijzigingen zijn in uw geboekte cursus of examen dan nemen wij contact met u op.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de cursussen die doorgaan veilig en volgens de richtlijnen van het RIVM verlopen?
We volgen altijd de richtlijnen van het RIVM. Zo zitten de cursisten en docenten altijd op 1,5 meter van elkaar en worden cursuslokalen en -materialen gedeinfecteerd. Ook wordt gewerkt volgens het coronaprotocol van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Is het dragen van een mondkapje tijdens de cursussen verplicht?
Een cursist of examenkandiaat is verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst van de cursus- of examenlocatie. Het mondkapje wordt gedragen totdat een kandidaat op zijn cursus- of examenplaats zit. Het mondkapje dient kort afgezet te worden om een correcte identiteitscontrole uit te voeren. Tijdens  de cursus of het examen mag het mondkapje afgezet worden. Wanneer de cursus of het examen is afgelopen, dient de kandidaat het mondkapje weer op te zetten, totdat hij buiten is. Tijdens de cursusdag dient het mondkapje tijdens de beweegmomenten gedragen te worden.

Wat doe ik als ik me vóór de cursus niet lekker voel?
Met gezondheidsklachten kan je niet naar de cursus komen. Wij werken met een omboekgarantie, dat betekent dat je jouw deelname tot 24 uur voor de cursus zonder kosten kunt verzetten.

Is het mogelijk om online examen te doen?
Nee, het is niet mogelijk om een online examen te doen.

Is het mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning?
Het is zeker mogelijk om een cursus om te zetten naar een e-learning. Je ontvangt geen restitutie voor het prijsverschil.

Meer informatie
Heb je nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 070 204 5102 of via het e-mailadres info@vcacursus.nl