VCA Basis cursus + examen (zaterdag)

De VCA Basis cursus bereidt u voor om het VCA Basis (B-VCA) diploma te behalen. Met het B-VCA diploma laat u zien dat u beschikt over de basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu, oftewel VGM. Deze VCA Basis cursus + examen wordt op een zaterdag gegeven en wordt aangeboden speciaal voor medewerkers die niet in staat zijn om de cursus en het examen op een doordeweekse dag af te leggen.

Voor wie is de cursus VCA Basis zaterdag?

De cursus B-VCA is voor uitoerende werknemers die in hun werk te maken krijgen met risicovolle werkzaamheden met een grote kans op een arbeidsongeval. Zo kunnen medewerkers in de bouw, hoveniers, schoonmakers of beveiligers met onveilige werksituaties te maken krijgen. Maar ook als u in een andere branche werkzaam bent, is het belangrijk dat u veilig werkt. Steeds meer werkgevers vinden het belangrijk dat de medewerkers over een VCA-diploma beschikken. Bij veel grote bedrijven(terreinen) komt u het terrein niet eens meer op zonder een VCA diploma.

Geeft u leiding aan werknemers op een locatie waar VCA verplicht is? Dan dient u in het bezit te zijn van het VCA-VOL. Dit geldt ook voor zzp’ers en medewerkers van uitzendbureaus. Het is mogelijk om de VCA VOL cursus + examen op zaterdag te volgen.

Welke onderwerpen komen aan bod?

Tijdens de cursus leert hoe u onveilig situaties op het werk kan herkennen en welke maatregelen u dient te nemen om de kans op een arbeidsongeval te verkleinen. Daarnaast leert u de belangrijkste Europese wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid.
U leert de theorie van een ervaren vakdocent. Met behulp van praktijkvoorbeelden en oefenvragen bereidt u zich voor op het examen B-VCA. Het diploma is 10 jaar geldig.

Cursusprogramma

Het programma is als volgt:

08.30 – 12.00 uur Cursus ochtenddeel
12.00 – 12.30 uur Lunch
12.30 – 16.00 uur Cursus middagdeel
16.30 – 17.30 uur VCA examen door examenbureau

Reserveer uw examen- en cursusdag

Kies hieronder de locatie waar u graag de cursus en het examen wilt doen. Reserveer een datum en schrijf u direct in voor de VCA Basis cursus en het examen op een zaterdag.

€234 excl BTW

2 Datum

Gekozen
Beschikbaar
Vol
Ik weet nog niet op welke datum, maar ik wil wel inschrijven

3 Tijdstip cursus